Два питбула нахапаха смъртоносно домашно куче в Пловдив. За инцидента сигнализираха

...
Два питбула нахапаха смъртоносно домашно куче в Пловдив. За инцидента сигнализираха
Коментари Харесай

Два питбула убиха домашно куче в Пловдив СНИМКИ 18+

Два питбула нахапаха смъртоносно домашно куче в Пловдив. За случая алармираха притежателите на домашния любим пред GlasNews.bg.
 
Инцидентът е станал към 22:30 часа в петък вечер в на ул. „ Македония “ в пловдивския регион „ Южен “.
 
„ Изведох дребното си куче порода " мини немски шпиц " - с тегло към 5 кг на вечерна разходка. В тъмното до кофите за боклук бяхме нападнати от две огромни черни кучета порода питбул, които съгласно мен бяха с тегло към 60 кг всяко едно от тях. Кучетата се водеха от жена, която не можеше, а и не се опитваше да ги управлява. Тъй като бяха без намордници, захапаха дребното ми куче и започнаха да го раздират. Веднага се пробвах да издърпам кучето ми посредством мотива, с който беше вързано и с който постоянно го разхождам.
Понеже беше захапан и притиснат от големите кучета мотивът се откачи и измъкна от него. Тогава отидох и започнах да блъскам с него по единия питбул, който беше от моята страна. В разследване на ударите по него той отстъпи обратно и двете освободиха дребното куче. Моето куче остана да лежи цялото в кръв на тревата. “, споделя притежателят на кучето Минко Минков.
 
През това време съседка се обажда на брачната половинка му, с цел да заяви за случая с домашния им любим.
 
„ Убиха ми едното от двете деца. Изключително грубо нахлуване. Казах на собственичката на питбулите, че разхожда кучета убийци без намордник, че не може да ръководи държанието им. Казах и, че те могат да раздерат както дребни кучета, по този начин и деца, както и възрастни хора. Тя умерено отговори: " Зная, по тази причина ги разхождам на алеята след осем часа " и си потегли. “, описа през сълзи пред GlasNews.bg собственичката на убитото куче Марияна Минкова.

Тя сподели още, че са създали опит да спасят кучето, като са го завели в клиника. Заради раните няколко часа по-късно то издъхнало.
 
„ Шокът и тъгата за цялото ни семейство е без аналог. Ние загубихме не куче, а член на фамилията ни от 13 години. Дъщеря ни е в мъка, откакто беше жертва в злополука преди месец и към този момент излизаше от това положение, в този момент по нейни думи убиха и братчето й. Тя е студентка Дентална Медицина първа година, единствено си представете по какъв начин й се отразява това и по какъв начин ще продължи напред.
Защо би трябвало да сме пострадали от изборът на този субект да отглежда убийци и да унищожава нашия живот. Трябва ли да убият човек, с цел да се ограничи този произвол. “, питат стопаните на убитото куче.
 
Те са подали тъжба през днешния ден в Първо районно ръководство в Пловдив и в Районна прокуратура.
 
Очаквайте детайлности! 

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР